TPAWSELFIE
JEROEN POOT

TEAM GGZ | WOONT IN: ARNHEM


WAT VIND JE EEN PLUSPUNT VAN TPAW?

Ik woon in Arnhem. De reistijd per trein naar Amsterdam/Diemen is 55 minuten per trein en er is gelukkig altijd een zitpaats. Met de auto is de reistijd door de files nog twee keer langer denk ik. TPAW houdt in dat ik het uur in de trein ook nuttig kan besteden en bovendien een bijdrage lever aan een leefbare planeet voor de volgende generatie door de auto te laten staan.


Pluspunt aan TPAW vind ik dat het mogelijk is geworden om overal te werken. Reistijd, wachttijd, etc is dus ineens nuttige tijdsbesteding geworden.


WAT VIND JE EEN MINPUNT VAN TPAW?

Minpunt? Ik vind het belangrijk om ook mijn collega’s te zien en te spreken. Niet alleen omdat het gezellig is, maar ook omdat het leerzaam en nuttig is. Door TPAW kan het zijn dat de contacten minder worden. Met ons team hebben we daar afspraken over gemaakt om te voorkomen dat we elkaar te weinig zien en spreken. Volgens mij is het ook belangrijk om goed onderscheid te blijven maken tussen werktijd en prive. Het is heel verleidelijk om even snel je e-mail te controleren, te lezen en te beantwoorden. Ook ’s avonds en als je vrij bent terwijl het heel belangrijk is om even afstand te nemen van je werk voor een goede nachtrust en een ontspannen vakantie.

WAAR WERK JE HETLIEFSTE EN WAAROM?


Het leuke van TPAW vind ik dat ik geen werkplek meer heb. Ik experimenteer met nieuwe werkplekken en dat leidt tot verassende plekken waar ik mij laptop opensla. Meestal in mijn woonplaats Arnhem. De laatste tijd heb ik gewerkt in het Sonsbeekpark, op de Rijnkade en op 93 meter hoogte bovenin de toren van de Sint Eusebiuskerk. Ik vind het daarnaast heel prettig om in de trein te werken. Dat zorgt er voor dat mijn reistijd nuttig besteed is. Deze vragen beantwoord ik bijvoorbeeld terwijl de kilometers spoor met 140 km per uur onder mij doorvliegen ergens tussen Veenendaal en Driebergen-Zeist.

KUN JE ONS EEN VOOR JOU TYPISCHE TPAW-SITUATIE VERTELLEN?


Typisch TPAW bestaat denk ik niet vanwege de grote variatie aan werkplekken die ik heb. Fexibiliteit is wellicht het woord dat TPAW het beste benadert.