TPAW

Zo krijg je alle vragen over
TPAW boven tafel

In januari stond een artikel in de Collegiaal over het werkplekspel. Interesse om dit spel te spelen? Mail naar HHV@zinl.nl.


15 Juni 2018 | Door: Edith Kuiper, ekuiper@zinl.nl


De managers deden het in oktober. Een handjevol medewerkers volgde op 25 januari. Doe het ook! Het werkplekspel. Met je eigen team. En ontdek zo welke vragen jullie gezamenlijk nog moeten beantwoorden om straks prettige en efficiënt te kunnen ‘TPAW’en’.


Twee groepen medewerkers deden op 25 januari het werkplekspel. Wat ging eraan vooraf? Allereerst: een oproep op Intranet om op een interactieve en laagdrempelige manier samen na te denken over het dagelijkse doen en laten binnen de werkomgeving. En vervolgens, tijdens de bijeenkomsten waarin het spel gespeeld werd: een rondje waarin de deelnemers hun gevoelens en verwachtingen over tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken (TPAW) met elkaar deelden.

Spelen

Onder leiding van externe deskundigen, tegenwoordig noemen we dergelijke deskundigen binnen onze ZIN-muren ‘facilitators’, deden de aanwezige collega’s het spel, een kaartspel. Door in een kleine groep van gedachten te wisselen over de stellingen op de kaarten, ging de nieuwe manier van werken ‘leven’. De deelnemers stonden stil bij vragen hoe zij zich zouden voelen en gedragen in bepaalde situaties. De meningen werden genoteerd en dienen als bron voor de richtlijnen die vanuit het project Herhuisvesting worden opgesteld voor TPAW.

Doe het zelf!

Hoewel een aantal medewerkers zich vooraf zorgen had gemaakt over het feit dat er aan de twee workshops op 25 januari niet meer dan 2 x 25 personen konden deelnemen, was de uiteindelijke opkomst laag. Dat is jammer, want het is belangrijk dat je voor we in april voor de eerste keer verhuizen voor jezelf en ook in teamverband nadenkt wat TPAW in de praktijk voor jouw werk en het samenwerken met je team betekent. Het is daarom aan te bevelen dit spel ook als team te doen.


Mail naar HHV@zinl.nl als je interesse hebt om het spel te spelen.