TPAW COLUMN - Kim Elberse

‘Het nieuwe werken’:
De groene column met een grijs randje


Ik zal mij allereerst voorstellen: Je suis Souris, de meeste mensen zullen mij niet kennen, maar ik ben al jaren actief bij het Zorginstituut.


Het mooie van het nieuwe werken is dat we niet alleen maar kijken naar de zinnigheid van de zorg, maar ook naar de zinnigheid van onze eigen gedragingen. Kilometers filerijden voor één bespreking is taboe door de prachtige apparaten die ons ter beschikking staan. En ook mijn neef You S Bie is daardoor overbodig.


Maar wat er voor mij écht is veranderd in de huidige situatie is dat er beduidend minder traktaties zijn… Bij mij komt alleen mail met het woord pantry erin door, maar dat is aanzienlijk verminderd. Gelukkig wordt het ruimschoots goed gemaakt met de container van het restaurant. Wel ben ik blij dat mijn tante Gerbil uit Afrika niet ziet hoeveel hier wordt weggegooid.    


Natuurlijk brengt de verbouwing ongemakken met zich mee. Een vergaderlocatie waar alleen Nespresso te krijgen is, vetverbrandende trilfunctie in je bureaustoel, contacten met mensen van andere afdelingen en niet te vergeten afleidend mooi uitzicht op een muisstille verdieping (overigens mijn favoriete plek).


Het zijn veel veranderingen, maar we adapteren ons er goed aan. In de nieuwe situatie zou ik graag 0,4 bekertje per persoon willen zien. Mijn buffet gescheiden op papier, plastic en rest, meer muizen en minder papier door digitalisering. Dus een succesvolle voortzetting van onze goede bezigheden met duurzaamheid in welke vorm dan ook, geïncorporeerd.

Souris: muis | You S Bie: USB | Gerbil: woestijnrat uit Afrika