De geïnformeerde overheid

Omdat ook de geïnformeerde overheid een belangrijk thema moet zijn

RAAD VAN BESTUUR


We moeten weten wie en hoe divers burgers zijn en dit actief meenemen in het werk dat we als overheid doen. We willen een geïnformeerd Zorginstituut zijn. Het is belangrijk onszelf een spiegel voor te houden en te zorgen dat burgers een stem hebben.

NASRDIN DCHAR


“Al die groepen die je als overheid moet bedienen, maar die je nog nooit hebt ontmoet. Dit gaat verder dan de Nederlander met een kleurtje versus de witte Nederlander. Denk ook aan jong versus oud. Digibeet en online genie. Hoog opgeleid en analfabeet. Blind vertrouwen versus kritisch en onderzoekend. Als het waar is dat we in ons werk vooral een kopie van onszelf als ijkpersoon nemen, wie bedienen we dan? Voor wie maken we zorg, voor wie zorgen we? Het is cruciaal om je doelgroep goed te kennen.”

NASRDIN DCHAR


“Alleen door vragen te stellen krijg je antwoorden. Alleen door vragen te stellen informeer je jezelf. Of je nu burger bent óf overheid. Je zult nooit goed kunnen informeren, als je zelf verkeerd geïnformeerd bent, over wie die burger eigenlijk is.”

“Want, ook een beter geïnformeerde overheid maakt betere keuzes, in hoe hij zijn burgers benaderd. En daarom zet ik vandaag heel graag nog een thema op de agenda: de geïnformeerde overheid.”